One Brain vagy Three in One Concept stresszoldó technikák

 

A One Brain segítségével rájöttem miért nem működtek a meditációk a mantrák… Mert ott bent a bal agyféltekében annyi minden van beprogramozva és elraktározva, hogy oda újat már nem tudok bepréselni. Ez a technika, pedig segít helyet csinálni, sőt felülírni.

Nézzük mit lehet tudni a One Brain/ Egy Agy módszerről, amely a kineziológiának az egyik ág?

A One Brain egy holisztikus szemléletű technika. Azzal, hogy feloldjuk, az érzelmi stresszt létrehozunk egy szabad energiaáramlást, kiegyensúlyozzuk a kliens energiarendszerét és így, beindul a test öngyógyító folyamatát. Használjuk a távolkeleti több ezer éves tapasztalatokat a meridiánokban, a viselkedési genetikai, neurológiai ismereteket és az agykutatási eredményeit.

1972-ben Gordon Stokes, Daniel Whiteside és Candace Callaway dolgozta ki és fejlesztette folyamatosan, így 1982 óta világszerte alkalmazzák a stressz kezelésére. A technika azon az elméleten alapul, hogy a jobb és a bal agyfélteke életünk különböző területeit irányítja és ezeknek a működését szeretnénk ezzel a módszerrel összehangolni.

 Ugyanis amikor stressz ér minket akkor az agyunk teljes kapacitását nem tudjuk kihasználni. Nagyon érdekes az emberi elme, már egészen a fogantatásunktól kezdve folyamatosan kapjuk az információkat, érzéseket és tapasztalatokat, amelyek elraktározódnak. Lehet az akár milyen kis nüánsznyi dolog, akár felnőtt korunkban is befolyásolhatják az életünket. Ezek pedig beleégnek a tudatalattinkban.  

Nézzük mi történik, mikor stressz ér minket?

A bal agyféltekének van egy területe, melyen először áthalad az információ. Ő rögtön keres egy hasonló múltbéli ingerekre adott választ. Ha talált, akkor „bepánikol” beindul az „üss vagy fuss” program, lekapcsolja a jobb agyféltekét és az elülső halántéki lebenyt. Amelyek segítenének nekünk, a maga kreatív módjukon megoldani a problémát és új választásokat keresni a jelenben. Ehelyett a bal oldal „föltesz” egy régi lemezt sajnos, amely már eddig sem működött és századjára is ugyanúgy reagálunk valamire, mint sok évvel ezelőtt.

 

Ugyanúgy fáj, ugyanúgy kiszolgáltatottnak érezzük magunkat és nem tudjuk merre is állunk arccal már megint ebben a világban. Meg úgy egyébként?! Mit is keresek itt én, úgy igazából? Tesszük fel sokszor ezt a kérdést. A One Brain technika segítségével ezeket korrigálhatjuk és fordíthatjuk meg a lemezt végre.

Biztos, felmerült benned a kérdés, hogyan “jövünk rá” hol a bibi a rendszerben? Az izomtesztelés segítségével. Mellyel hihetetlenül pontos és megbízható információkat kapunk a kliens érzelmi világáról mind a tudatos, mind a tudatalatti és mind sejtszinten. Hozzáférünk ahhoz az érzéshez, emlékhez, amely a jelenben stressz hatására lekapcsol minket és elválaszt a saját megoldásunktól.

De mi is az az izomtesztelés és miért működik ennyire jól?

Azon az elméleten alapul, hogy az izom stressz esetén elgyengül. Biz

tos hallottad már, mielőtt valakivel rossz hírt közöltek volna utasították, hogy üljön le! Ugyanis nem hogy elgyengülhetnek az izmok a hír hallatán, hanem össze is eshet az adott személy. A tesztelő, gyengéd nyomást alkalmaz a kliens kinyújtott karjára. A feltett kérdésre pedig a kar vagy tart, vagy pedig elgyengül. Így kommunikálunk a tudatalattival és mondja meg a test, melyik a számra a legmegfelelőbb korrekciós technika.

Az oldás eredménye az, hogy megváltoztatjuk a múltban az emlék negatív töltetét, így a jelenben, a továbbiakban már nem fog blokkolni minket az érzés. Ennek eredménye képpen ott ahol eddig úgy éreztük nem tudunk dönteni és blokkoltak voltunk, most hozhatunk egy olyan új választás, amely minket jóérzéssel tölt el és számunkra a legmegfelelőbb.

Szeretnék megemlíteni pár olyan felmerülő problémát, ami oldás közben előkerülhet és fontos korrigálni. Azért emelem ki ezt a párat a sokból, mert szerintem rendkívül lényeges, hogy az emberek tudjanak róla. Ilyen például a diszlexia, a diszkalkulia, diszgráfia (mindegyik valamilyen részképesség zavar), a fülkürti egyensúly zavara (fülgyulladásos gyerekek) és még sorolhatnám a többit. Ugyanis ezek mind stressz alapú problémák, amelyek számomra hatalmas jelentőséggel bírnak. Ha csak belegondolok abba, hány és hány gyerek/ember él szégyenben, mert valamilyen “disz”-e van és butának tartja magát, mert neki nem megy az olvasás, a számolás, az írás. Viszont tudjuk korrigálni, azaz “megszüntetjük” az ezen lévő stresszt, oldjuk az ehhez tartozó negatív érzést. Hihetetlen, milyen fantasztikus dologra van lehetőségünk és úgy gondolom, ezt mindenkinek tudnia kellene.

Lényeges dolog, hogy nem gyógyítok, nem kezelek tüneteket. Azonban a tapasztalatok azt bizonyítják, hogy ha oldjuk a mélyen rejlő stresszt, akkor a fizikai tünetek javulnak, akár el is múlhatnak. Nagyon fontos itt is kihangsúlyozni, hogy a főszerep itt is azé, aki eljön hozzám és a segítségemet kéri, szerintem ez az első legfontosabb lépés. A rendszer működik már sok-sok éve bizonyít és irtózatosan hálás vagyok, hogy rám talált. 

Ha lenne bármilyen kérdésed, akkor szívesen állok a rendelkezésedre az elérhetőségeim bármelyikén.